PROGRESS VERİTABANI TANITIM TOPLANTISI

Tarih:

19 ARALIK 2000 SALI

Saat:

14:45

Yer:

EA-331NO.LU TOPLANTI SALONU

Konuşmacılar:

HAYDAR BEKTAŞ - Şirket Yöneticisi

YİĞİT TÜTÜN - Progress RDBMS Ürün Sorumlusu

 

 

PROGRESS SOFTWARE KİMDİR ?

Progress Software Corparation 1981 yılında Boston/USA'da kurulmuştur. 1984 yılında ilk 4GL/RDBMS'i UNIX işletim sistemini çıkarmış, 1987'de PC Client/Server ortama geçilmiştir. 1991 yılında ise tüm alanlara yayılarak 1995 yılında geliştirdiği Smart Objects teknolojisi desteği ile birlikte Progress'te uygulama geliştirme daha hızlı ve kolay hale gelmiştir. 1996'dan sonra Java çözümleri için Apptivity ve Internet çözümleri için Webspeed ürünleri ile birlikte Progress bu alanda lider konuma ulaşmıştır. 1998'in ikinci yarısından itibaren ise Progress V9 ile birlikte gelişim çizgisine hız katmıştır. Progress Version 9.1'in 2000 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkması ile Progress Uygulama Geliştiricileri'nin yeni Progress teknolojilerine geçmeleri ve uygulamalarını Web'te kullanabilir hale getirmeleri için çok iyi bir fırsat oluşmuştur.

Progress Software Türkiye, 1989 yılından buyana bilişim sektöründe faaliyetlerini başarıyla sürdürmekte, iş, endüstri, üniversiteler ve kamu kuruluşları bazında, uygulama geliştirme ve veritabanı teknolojileri ile teknik destek hizmetleri sağlamakta, yoğun olarak Progress eğitimleri verilmektedir.

 

Progress Enterprise Yapıdaki Uygulamaları Kolaylaştırır.

Progress Software internet/intranet,client/server ve host terminal ortamlara kolaylıkla adapte edilebilen, yüksek performanslı iş uygulamaları geliştirmeyi hızlandıran programlar sunmaktadır. Programlar işletim sistemi ve platform bağımsız olup, her türlü ölçeklenebilme imkanını sağlamaktadır. Progress aynı zamanda 4GL ve yüksek performanslı ilişkisel veritabanı yönetim sistemi de içermektedir.

Progress Veritabanı, 5 yıllık maliyet analizlerine göre rakiplerinden %21 ile %70 arası daha ucuzdur.

Son iki yıllık Gartner Group raporlarına göre Progress, gömülü veritabanı lideridir.